Monday, March 11, 2013

Ahneuden tuhoava voima

Suomessa KOK-EK julisti että jotta Suomi säilyy hengissä ei kenenkään palkkoja saa nostaa ainakaan kahteen vuoteen. Ostovoimalla mitaten se tarkoittaa jopa 10% ostovoiman kutistumista. (Keskohan ilmoitti että he nostavat suomalaisten ruokakassin hintaa 10 %.lla.)

EKn madonlukijat ovat myös vaatineet palkkojen alentamista.

Kaikiltako?? KOK - pressa Niinistön johdollahan nämä palkanalennuspuheet innostuivat. Kuka muistaa että Niinistö ei alentanut palkkaansa vaan hän ei ilennyt kuitata sitä raamisopimuksen linjan mukaista pikkukorotusta ?-(

Mitä KOK-EK siis tarkoitti palkkojenalennusvaatimuksillaan? Esimerkkinä vaikkapa kun sadan kirjastovirkailijan palkkatuloja leikattaisiin 100 € kuukaudessa. Säästynyt summa nippa nappa riittää kaupunginjohtajien jokavuotisiin palkkioiden korotuksiin.

Tai jos ja kun firma jossa on vaikkapa 10.000 palkansaajaa säästää palkoista saman 100€ kuukausipalkoistaan niin säästyneellä summalla saadaan tuskin johtajakerroksien kannuste-voitelu-kähmintä-jne mite lie-palkkioita kasaan.

Mutta sen kunnan jossa nuo 10.000 palkansaajaa asustaa lähikaupan kassoilla 100 € kuussa näkyy.

Sekö nostaa Suomen kiitonousuun?

Että miljoonabonuksia ulkomaiden lomakiinteistöihin ja huvijahteihin rahoja piiloon kippaavat saisivat jokavuotiset rasvarahansa? Mitä se Suomea hyödyttää? Paitsi että Ruoka-Keskon laskelmat menevät taas uusiksi heti ensimmäisen kvarttaalin lauettua käsiin kuin hevoslihalla terästetty nakki.

Kun mikään ei KOK-EK pampuille riitä.

Maanantaina pakkaskauden kurittaessa koko Suomea

miettii Tikkis

Monday, March 4, 2013

Titanic II





http://www.dailymail.co.uk/news/article-2287163/Titanic-II-We-knew-rebuilt-amazing-new-designs-really-WILL-1912-again.html


Daily Mail kirjoitti Titanic II.sta. Kuvassa Titanicin radiohytti. Titanic II.seen ei palkata radiosähköttäjää. Mitenkähän T-II sähköttää löytämänsä jäävuoret ?-(

Laivaa on suunniteltu rakennettavan Kiinassa, mutta Turkua on myös väläytelty. Tämän paatin tulee omistamaan Australialainen eikä Kreikkalainen tai Kyproslainen rahamies? Hallituksen elinkeinosiivelle siis uusi tukineuvottelu-avaus?

Ja jollei tilausta saadakaan Turkuun niin hallitus erotkoon?