Wednesday, August 19, 2015

Suomen elinkeino haluaa impata aivan kaiken itselleen?

Tämä teksti on alunperin kirjoitettu Facebookiin, mutta siellä kirjoitus ei leviä kovinkaan laajalle.


Tämä liittyy osinkoja ulos syytävien Elinkeinoelämän intoon esittää nykyhallitukselle uusia kujeita, kuten 5% palkkoja alas ja lomia lyhennetään, ja työttömien turvaa leikataan, ja ilmeisesti tämä nelipuolue käskystä tekee vielä muutakin.


Harmaa talous ja näkymätön talous. Suomen yrityksille ei ole oikeastaan koskaan mennyt niin hyvin kun näinä vuosina. Vuosittain valuu tuottamattomia osinkoja osakkeiden omistajille noin kymmenen riihikuivaa miljardia Suomen valuuttaa eli kuuluisia Euroja, summista 60% kiikutetaan ulkomaille. Pois Suomen rahallista hengitystä hapettamasta?


Harmaa talous on yksi paha, sitä samaa millä Kreikka tiettävästi elää lähes täysin?? Suomessa Harmaja on matala majakka Helsingin edustalla, laivat seilaavat siitä Hesaan ja ulkomaille. Harmaata rahan menoa Suomessa on myös vaikkapa Portugalin antama suoja, ja Luxemburgin täysin laillisesti avustama eräiden tulojen nollaaminen verottajalta piiloon. Periaate on että valtio ei saa yrityksiltä mitään mutta yritykset saavat koko ajan valtiolta. Jos vaikka johtoportaan bonuskerrosten kassakaappeja uusitaan niin Valtiomme antanee siihen runsasta investointi- tai muuta innotukea?


Liike-elämämme on tämän hallituksen neljäs hallituspuolue ja hinkuu nyt lisäpumppausta kuuluisan 5% verran. Eli sen verran esim. posteljoonien pitää alentaa ensi vuonna palkkojaan. Muuten Posti oy menee konkurssiin? Lomia pitää myös karsia, siten esim. posti oy voi vähentää firmaa nurin vieviä posteljooneja jopa satoja. Samaan aikaan työttömyysturvaa leikataan, eli nämä ulospotkitut saavat tulla toimeen vaikkapa ruokajonoissa miten taitavat.


Korjatkaa missä kohtaa olen pahasti pielessä, sillä eihän tämmöistä talousanargiaa Suomen parissa viime sodassa puolustettu?


Juhani Tikkanen
20.8.2015 aamulla auringon kuitenkin noustessa, - ilman tukiaisia.


Labels: EK ry, yhteiskuntasopimus, työttömät leipäjonoihin,