Sunday, September 27, 2009

Vaalilahjuksista


Paineet uusiin eduskuntavaaleihin kasvavat hallitsemattomaksi paisuneiden vaalilahjusten jälkipyykin seurauksena.

Seteli ry ei ole poliittisesti sitoutunut, eikä siis julkisesti kannata tai vastusta poliitikkojen mielipiteitä sinällään, ainakaan niinkauan kun niissä ei uhata jäseniemme kansalaisina nauttivia palkka- tai muita etuja. :-)

Tasapuolisuuden vuoksi Setelin seminaarissa käväisi ohimennen keskustelu nykyisestä vaalilahjuskohusta. Leikillään esitettiin että Seteli ry antaa ihan joka-ainoalle puolueelle jonkun symbolisen tuen, ja julkistaa sen samantien rehdisti.

Arkipäivään:

Jos hallitus nyt eroaa ja jos maahan julistetaan uudet eduskuntavaalit niin sen tiimellyksessä kannattaa olla taas tarkkana ja aktiivinen.

Poliittisesti rakennettu vapaus toimii vain silloin kun sitä jaksetaan käyttää, eli ottaa kantaa, keskustella, ja silloin kun siihen (vielä) annetaan mahdollisuus niin uurnilla on käytävä.

Toistamme vielä että Seteli ry ei osallistu järjestönä minkään tahon vaalilahjontaan.

Vaikka asia on vakava liitin oikealle ylös yhden kuvan. Me Suomessa olemme selvinneet pahemmistakin kriiseistä!

1 comment:

Anonymous said...

Suomessa oli kerran eräs ministeri joka ei muistanut mitä teki. Etelän lehdistö sitä vähän ilkkui ja pilkkasi, mutta tämä eräs ministeri senkun matkusteli pitkin ulkomaisia mantuja, eikä vieläkään muistanut kuka oli.