Saturday, June 16, 2012

Työvoimaa talteen reserviin

Kuuntelin jokin aika sitten kun Ruka-Hiihtäjä Vanhanen oli PM, miten hän todisti että valtionhallinnon työpaikkoja pitää karsia, jotta "yksityiselle sektorille riittää työvoimaa"...

Onko Nokia yksityinen? Ainakin se on kähminyt niin paljon erilaisia valtion tukia ym. kannustusrahoja että niiden perusteella Nokiaa voitaisi pitää jo osittain valtion laitoksena ?-(

Näissä julkisen sektorin ulkoistus ym-villityksien yhteydessä taannoinen VM Jyrki-Fantastinen tokaisi että ulkoistettuja töitä tehdyille voisi suoraan antaa potkut.

Vuotikohan tämä kanta aikoinaan muuten Rovaniemeltä. Joku arkistohai löytänee?

Nyt ollaan tässä; jokohan yksityiselle sektorille on tarpeeksi reserviä, vai pitääkö sitä värvätä vähän vielä lisää esim. Intiasta. Espanjalaisiakin tänne jo tulee työnhakuun. Puhumatta Romanian kansalaisista jotka tosin tulevat vaan turisteiksi. Niinkö se oli.

Pitäisi tietenkin olla sopuisa ja nöyrä ja kannustaa maamme johtajia kaikkiin taloudellisiin koiruuksiin. Tai pikemminkin siis olla nöyrästi hissukseen?

Ja katin villat? Jos kissa on vihainen niin se osaa kakkia isäntänsä tohveleihin vetelän terveisen.

Olisiko jo aikaa sitten pitänyt nostaa isompaa meteliä. Mutta jos nostaa niin korkein oikeus tuomitsee, tai jos menee lakkoon niin saa raastuvasta vajaan parin millin sakkouhkaukset.

Ja jos on hiljaa ja tekee työnsä niin saa potkut.

Historiassako ei ole mitään toimintamallia?

Tarkoitan tietenkin suuriruhtinaskunnan aikaista liikettä olla kansalaistottelematon; voisimme vaikka avata oven rappukäytävään ja kuiskata että Makarofvi, tule jo apuun!

Mutta ei ilta-11 ja aamu-7 välillä että naapuri ei häiriinny eikä soita poliisia.

Onko meillä heti enää yhtään poliisiakaan, muuten?Miettii Tikkis


No comments: