Thursday, June 20, 2013

Isoille veljille kaikki tietoValtakuntamme poliisin ilmaisu halunsa saada hekin isompien esimerkkien tapaan katsella ja kuunnella kaikkien tietoliikennettä...

Jotenkin tuntuu että sinisilmäinen ja nöyristelevä kansamme on viimeinen viranomainen maailmassa joka ei muka kansojen tietoja kalastele?

Kuva liittyy asiaan, otin kuvan järviveden kimaltelusta rantapöheikön takaa, ihan salaa. Järvi vilkkuu ja kuvaajalla (= minulla) ei ole siihen mitään sanomista. Tietenkin sellainen toiminta kiinnostaa minuakin? Luontovakoilua?

CIA tavallaan julkisti kaikkien muutenkin tietämän asian että tottakai heidän täytyy kuunnella ja tarkkailla ihan kaikkea maailmalla liikkuvaa dataa, mukaanlukien puheluita. Kiina on ilmeisesti lyhyessä ajassa harpponut USAn rinnalle (ja ohi?) kuuntelussa.

Suomen turvapoliisin surkein esimerkki vakoojien paljastuksesta taisi olla Rusin tapaus. Rusi oli käynyt nuorena DDR.ssä ja se tieto vuosi julkisuuteen. Selvä tapaus, vakoilijahan hän varmaankin oli.

...

Kun olin vielä töissä niin kaikki työasemat piti jättää yöksi (=16 pitkää ja rauhallista tuntia) päälle jotta niihin saadaan mahdolliset Windowsin ym päivitykset. Mitä muuta Windows salli tapahtuvaksi.

Ja 10.000 työaseman mieletön öisen sähkön tuhlaus. Toisaalta niissä työasemissa ei edes vakooja Rusin tapaisia suuria tutkintapaljastuksia kai edes voinut olla, mutta pienen himmelinkokoisen vakooja-ohjelman asentely esimerkiksi voisi tulla joidenkin tahojen mieleen. Ai niin, tarvitaanko, koska Windows työaseman haltuunotto-ohjelmineen on nykyään lähes kaikissa maailman työasemien käyttöjärjestelmänä. :-)


Ettäkö koneet ovat PaloMuurien takana. Juu. Murtuihan Berliinin muurikin ja Kiinan vastaava muuri on lähinnä turistien hauskutusta.

Berliinin muuri taisi estää vain tavallisten rehellisten kansalaisten matkustelut. Tietoja sekään ei ilmeisesti pidätellyt. Tuskin oli tarkoituskaan.

Kuka näyttää keskisormea kenelle?

1 comment:

Seppo Sihvonen said...


Isoveli valvoo ! Supo yrittää valvoa isoa- ja pikkuveljeä, ja tietoturvavaltuutettu yrittää valvoa Supoa, Henriksson ja Brax yrittävät valvoa kaikkia näitä. Tietoturvattomuus liitää täysin tavoitamattomiin ja näyttää pitkää nenää kaikille. Hauskaa Jussia kaikille. Mobiililaitteet järveen ja Sauna päälle.