Thursday, September 18, 2014

Eläkeneuvotteluissa riittää osallisia

Käydyissä eläkeneuvotteluissa EK ryn (ja Kokoomuksen kanssa) piti alusta alkaen vallita luottamuksellisuus.

Alusta alkaen kuitenkin havaittiin että kaikki valmisteltavat tiedot ilmestyivät Hesarin palstoille. ??

Vastapuoleksi julistautui siis EKn ja Kokoomuksen lisäksi myös Hesari?


Akava ry tuntuu keskittyvän vanhenpien pian eläkeiässä olevien eläkekarttumien kohentamiseen.

SAK & STTK sensijaan ajavat mallia jossa nuorillekin kertyisi edes jotakin.Hyvä että Hesari kertoo kaiken neuvottelukuvioista ja ottaa myös kantaa.

Hesarin on siis joku kutsunut neuvottelupöytään mukaan "päättämään" asioista?

Kenen puolella Hesari on, onko epätietoisuutta.

Vastapuolella on siis Akava, EK, VM, KOK ja HS?

Kuka voittaa.Onko vaalit jo ratkaistu.1 comment:

Juhani Tikkanen said...

Hirveät paineet työnantajiilla (KOK, + EK + Akava ry + VM.n 10.000 työntekijää) painaa eläkekuviot putkeen vuoteen 2015 ja vähän yli. ?

Karttumassa yksinkertaisesti kartutetaan muutamien Akavalaisten eläkkeitä nimenomaan sieltä loppupäästä. Akavalaisia ei ole paljonkaan YT.ssä yli 50-60 vuotiaita poispotkittu, päinvastoinko. Pätkätyöläinen joka alkaisi kartuttaa eläkettään loppupäästä niin hänethän säännönmukaisesti on poispotkittu. Eli Akava haluaa entisestään heikentää poispotkittujen pätkätyöläisten eläketurvaa sälyttämällä sitä kuitenkin omille jäsenilleen heille turvallisessa työelämän loppupäässä? .
Lähde: mm. Hesarin rivien välit, ja Hesari pitää siis nostaa tuonne EKn ym rinnalle vastapuolen taistelujoukkioihin? Neuvottelujen piti kehittyä luottamuksellisina mutta katin villat. Joku ei vuoda vaan tuntuu että valittujen lehtitalojen osakkaat istuvat samoissa pöydissä?


Tyhjää pölinäähän se palkansaajien kannalta on, paitsi että kun saavat noin 50 vuotiaina potkut ja jäävät Loimaan kassan eläteiksi niin Akavan hamuamaa lisäeläkettä ei kerry... Yläeläkeikään on tavallaan sidottu joitain muitakin juttuja? Vaikkapa ajokorttien voimassaoloaikaa pitäisi samoilla perusteilla nostaa? Lentäjien pakollista eläkeikääkö nostetaan myös. Lahjusvirassa olevien erilaisten yläluokan poislähtö nousee myös? Jatkossa erilaiset yhteiskunnan virka-fossiilit istuvat palleillaan nykyisen 68 vuoden sijasta 75 vuoteenko.??? Kansan elinikä nousee nyt vielä, mutta dementikkojen ja vihanneshoitoloitten potilasmäärät kasvavat? Siinäkö meillä tulevaisuutta.