Sunday, November 16, 2014

Palkansaajien yksipuolinen verotus

EK.n voimahahmo jätti paikkansa. Samaan aikaan julkistettiin hänen johtamansa firmansa pitkään jatkuneet onnistuneet verotuskäytänteet Luxemburgin vapaavaltiossa. Julkisuuteen asiasta puhuttiin melko ohuesti, ja suuriäänisimmät saman puolueen kannattajat hiljensivät keskustelun toteamalla että ne toimet olivat ja ovat täysin laillisia.


Ovatko Suomen palkansaajat täysin typeryksiä kun vain harva lienee hoitanut oman verotuksensa tällä EU.n suosimalla tavalla?

Samojen laillisten verolakien mukaan myös jokaisella palkansaajalla pitäisi olla kanava jolla henkilökohtaista verotusta saataisiin kohtuulliseksi esikuviemme mukaan?


Luxemburgin vapaavaltiosta ei tarvitse kuin vuokrata pieni postilaatikko, yhteishallinteiseen verotuksenhoito-toimistoon yksi rivi osoitteeksi ja jollekin sivupöydälle puhelin. Siihen saa operaattorilta kätevän soitonsiirron, jolloin puhelimeen voi vastata vaikka Cayman saarten rannoilta.

Näinkö helposti palkansaaja vaan ilmoittaa verotusosoitteekseen vapaavaltion ja on asuvinaan sitten siellä ja ei tarvitse maksaa kuristavia palkkaveroja?

Polkaistaanko joku auttava toimisto puhelimineen auttamaan ihmisiä tässä laillisessa verotuskysymyksessä? Joku firma, joka myös pitää yhtenä osoitteenaan jotain esimerkillistä verotusmaata. Cayman saarethan on perinteinen sellainen. Ja Suomen lakia silti noudatettaisiin?

Kukaan ei liene laajemmin huomannut tätä globalisaation mahdollistavaa veromallia? Ollaanko me vähän tyhmiä tosiaan.


Näin voitaisiin saada palkansaajien verotus samalle tasolle kuin Suomessa toimivat yrityksetkin ja kotitalouksille jäisi enemmän rahoja. Ja täysin laillisesti.Mietiskelee Tikkis

Turusta 16. marraskuuta 2014
No comments: