Tuesday, April 29, 2008

HALTIK kyykyttää tiimiesimiehiään?

HALTIKista on nopeasti tulossa epätoivottu työnantaja?

HALTIK alueilla on julistettu tiimiesimiesten paikkoja avoimiksi. Näistä Itä-Suomessa yhtä aukijulistettua virkaa hoiti aikaisemmin kaksi plus yksi virkamiestä. Tulevaisuudessa siis vain yksi plus yksi. Hakuilmoituksessa näiden aikaisempi palkkataso on pudotettu noin 150 - 200 Euroa aikaisempaa pienemmäksi. Entinen virkaa hoitanut saa hakea omaa virkaansa, mutta niin saavat kaikki muutkin HALTIKlaiset.

Tulossa lienee siis arpajaiset.


Sama koskee myös Länsi-Suomen aluetta, missä entisten lisäksi tulee kaksi uutta tiimiesimiestä. Joidenkin tietojen mukaan ne paikat olisi jo kuitenkin luvattu etukäteen joillekin.

Nyt on kuitenkin kuultu huhuja että muutamiin Lännen virkoihin olisi hakemassa muita kuin virkoja aikaisemmin hoitaneet. Ja palkkataso siis on määritelty alemmaksi, kuin mitä vastaavasta viran hoidosta aikaisemmin on maksettu.

Uuden viran kohdallahan palkkataso tietenkin määritelläänkin myös virkaan valittavan pätevyyden mukaan, joiska kokemus on perinteisesti ollut yksi elementti. Mutta jos virkaansa parisenkymmentäkin vuotta, - vaikkakin eri nimikkeillä -, hoitanut pakotetaan hakemaan entistä virkapaikkaansa uudelleen niin toki palkkataso pitää olla virkamiehellä se sama, koska kyseessä ei ole uusi perustettava virka vaan entisen nimikkeen muutos. Entiset työtehtäväthän jatkuvat, eivätkä suinkaan työn laajuus ole supistunut vaan kasvanut. Näihin uusiin virkoihin pitäisikin nykyistä palkkatasoa nostaa kasvaneiden työmäärien mukaisesti.

Olisi ollut kohteliasta että näinkin suuresta ja oleellisesta seikasta olisi käyty henkilöstöjärjestöjen kanssa neuvottelut?

HALTIKin uutta henkilöstöpolitiikkako?

Ensin varallolokorvaus romahtaa ja muuttuu samalla pakkotyöksi.
Sitten tiimiesimiesten annetaan nöyryyttävästi anoa entisiä virkojaan takaisin, mutta jos heidät armosta valitaan niin palkkoja on suunniteltu laskettavaksi jopa 200 eurolla kuussa. Lähellä on pelko että jos virkamies ryhtyy murisemaan työnantajan pakkosanelua vastaan, niin häntä ei mahdollisesti enää valita uudelleen omaan virkaansa.

Herää kysymys, että mikä työnantaja se on joka ei pidä työntekijöistään huolta
vaan laskee heidän palkkojaan. Erikseen hommassa on vahvaa kyykyttämisenkin makua.

Vai haluaako uusi työnantaja entisten työläistensä lähtevän 'kälppimään' uudesta virastostaan?

Miettii

J. T.

Kommentteja, virheitä?

2 comments:

Anonymous said...

Jospa kyykyssä ollessa olisi terveellisempää ulostella? :-)

Anonymous said...

07-May-2008 11:48:37
Subject [Seteli ry] New comment on HALTIK kyykyttää tiimiesimiehiään?.
Wtags
Alternatives TEXT/HTML
Viesti Anonymous has left a new comment on your post "HALTIK kyykyttää
tiimiesimiehiään?":

HALTIKin päättävät elimet toimenpiteillään ainoastaan
todentavat termodynamiikkaa.
Tarkemmin sanottuna
termodynamiikan toista pääsääntöä.Posted by Anonymous to Seteli ry at May 7, 2008 2:48 AM