Friday, September 26, 2008

Valtion tuottavuushankkeet ja Kauhajoki (Jokela)

Tämmöisen mielipiteen kirjoitin 26.9. Vihreä Lanka lehden verkkosivulle. Lainaan tekstin myös tänne:
.......

Ensin Jokela, nyt Kauhajoki, huomenna ?
Juhani Tikkanen | 26.09.2008 9:47

Kaverukset ilmeisesti innostivat toisiaan; oli edes heillä yksi hyvä kaveri.

Perjantaina kuulin että poliisi huutokauppaa taas takavarikoituja aseita. Onko esimerkiksi Jokelan takavarikoitu ase jo nyt huutokaupassa, siitä voisi joku maksaa ihan mukavasti. Valtiokin saisi rahaa, eikä tarvitsisi vähentää poliiseja palkkalistoilta.

Valtion tuottavuushanke säästää työvoimaa yksityisille, on kuulemma kova työvoimapula, ja sen takia valtio näivettää omia työpaikkojaan.

Vai miten se meni?

Että ilmassa oleva jatkuva tuottavuus, eli joka puolella kutistuvat työpaikat, luo osaltaan turvattomuutta ja hermostuneisuutta, joka purkautuu käsittämättömiin purkauksiin, kuten ampumalla koulukavereita ihan vaan siksi että ollaan kaikki samassa kutistettavassa pakkovaltiossa?

Kun valtio ei itse välitä omista työpaikoistaan ja sitä kautta kodikkuudesta ja turvasta niin miksi ihmetellä että jotkut eivät kestä tätä tehokkuuden raakuutta ja siekailematonta kovuutta.

Välillä kuunnellessani osakeoptioiden maksimoijien pulinoita ja ilkkuvia todisteluita siitä että rahan pitääkin kerääntyä rahoittajien laareihin, eikä kansalle, niin olen usein yllättänyt itseni muistelemasta, että minne isoäiti sanoikaan isoisän vuoden 1918 leirille mennessään pyssynsä haudanneenkaan.

Toverit, jo tänään meillä on pyssyt keskuudessamme.

Tikkis Turussa 26.9.08

1 comment:

Juhani Tikkanen said...

Nimimerkki Harmaasusi kirjoittaa aika osuvasti nyky-yhteiskunnastamme blogissaan:


http://harmaasusi.vuodatus.net/blog/1555586