Saturday, November 7, 2009

STTK:n XXI liittokokous


STTK:n XXI liittokokous oli Helsingissä 5.-6.11.2009. Kokouspäivien aikana saatiin reippaita tuulia ja räntää. Kokousta räntä ja tuuli eivät häirinneet; onhan AY-maailma tottunut tuiverruksiin ja ulkomaailman realiteetteihin muutenkin.

Kokouspaikan erinomaiset järjestelyt heijastivat STTK:n pitkää kokemusta. STTK:n porukka on ammattitaitoista. Kaksipäiväisessä kokouksessa kuultiin mm. Tasavallan presidentin osallistumisajatukset keskustelussa "Naiivin globalisaation loppu".

Seuraavaksi kaudeksi valittiin Mikko Mäenpää jatkamaan STTK:n puheenjohtajana. Uusi STTK:n hallitus valittiin myös. Seteli ry.n edustaja hallituksessa on seuraavan kauden Juhani Tikkanen, varalla Anita Vanhalakka.

Liittokokous lakkautetaan ja tilalle tulee joustavampi Edustajisto. Siinä Seteli ry.tä edustaa Mikko Martikainen, varalla Lassi-Pekka Laine ja Iiris Karlsson.


Kokoustilan yläaulassa oleva pyöreä n. 23 astetta (?) kallellaan oleva kivi ikäänkuin edustaa STTK:n globaalia ajattelua. Olemme kaikki samalla maapallolla yhdessä eläen. Jostain pitäisi löytää sopu. Kokouksessa mukana olleena ja keskusteluja kuunnellen uskallan väittää että STTK ei ole globaalin sovun kallistaja (yli tuon totutun 23 asteen?), pikemminkin sovun ja konseksuksen ja rakentavan kolmikannan takana.

Kaikki osapuolet EU-Suomessa eivät ole yhteisen sovun takana.

Lisää edustajakokouksesta ja muusta ajankohtaisesta keskusjärjestömme STTK:n sivuilla: STTK ry .

2 comments:

Anonymous said...

Liput liehuvat! Tsemppiä!

Anonymous said...

No niinpä liehuvat.