Sunday, April 1, 2012

Seppo Puhakka r.i.p


ST ry hallitus kävi Kuopiossa pitämässä ylimääräisen hallituksen kokouksen 30.3.2012. Aiheena valtion ICT-myllerrykset.

Samalla matkalla osallistuimme entisen hallituksemme jäsenen, Seppo Puhakan, hautajaistilaisuuteen 31.3.2012. Kts. kuva oikealla.

Seppo Puhakka oli alamme pioneerejä; jo aikoinaan POVI verkon rakentaja ja kouluttaja. Eturivissä myös kun Poliisien Keskusradioasemien porukasta tehtiin ATK-keskuksien ahertajia. Seppo jäi eläkkeellä vähää enenkuin siitä porukasta laajennettiin PTHK ja aika pian senjälkeen PTHK muuttui SM.n Haltik-virastoksi.

Jonka johtaja Tuija Kuusisto juuri siirtyi muihin ministeriön tehtäviin.

Titanicin uppoamisesta on 15.4. kulunut 100 vuotta.

Valtio myllertää ICT-toiminteensa ja aikoo saada tempuillaan suuria säästöjä.

Säästöjä ei mielestäni tule vaikka henkilökunta ulkoistettaisiin muutamalla muodissa olevalla mallilla, joista EK tietenkin ajaa täydellistä yksityistämistä ja sitä että yksityisomisteiset "osingonkähmintäfirmat" saisivat muutamalla johtajalleen miljoonien bonuksia ja edullisia asuntoja... :-(

Valtion tarvitsemista ATK-toiminteista rahastaisi esimerkiksi Suomeen soluttautunut pääomien sijoitusfirma. Ei riitä että firma tuottaa viisi miljoonaa Euroa puhdasta voittoa vaan sitä pitää kertyä kymmenen miljoonaa. Muuten alempiarvoisille työläisille potkut. Kuten eräs suuri ICT-firma juuri toteutti taloudelliset visionsa.

Tai esimerkiksi joku Finnairin tapainen työläisten hiillostaja; työläisten palkoista otetaan johtajien tuiki välttämättömät bonukset. Tappioista viis veisataan?

Valtion ICT toiminteet kelpaisivat varmaan aika monellekin yksityiselle firmalle. Eräänkin ATK-firman CV tai "käyntikortti" lienee taannoinen VR.n järjestelmien kohellus? Mikään ei tuntunut toimivan moneen kuukauteen.

Tai se firma joka kaappasi päämisterin työkoneesta sopimattomia eroottisia kotikuvia? Valtion virkamiehethän eivät saa pääministerin henkilökohtaisia tietoja levitellä lehdistölle. Mutta esim. USAssa majaa pitävä firmahan noudattaa USA:n lakeja ja mahdolliset riitatapaukset tietenkin ratkaistaisiin vaikka New-Yorkilaisessa tuomioistuimessa.

Turvallista?

Näitä mietin kun vanha tuttuni, Seppo Puhakkaa muisteltiin Kuopiossa. Jäljellä on vielä kuitenkin työläisiä jotka valtio tuntuisi haluavan mielellään irtisanoa tai siirtää häiritsemästä elinkeinoelämän virtaalirahoilla kulkevaa voittokulkua, rahallisista tappioista huolimatta?

Onko Kreikan tie kuitenkin se tie joka Suomellekin on varattu?

Mitähän Seppo Seinäsähkö (Seppo Puhakan nimimerkki) sanoisi tulevasta kohelluksesta?

Ja mainitsemalla Titanicin juhlapäivästä (juhla?) tarkoitin ilmeisesti kai vain sitä, että muistamme sen tapahtuman jossa radiösähkötyksen jo silloisesta tehokkuudesta huolimatta ihmisen hallitsema rautalevyistä niitattu laiva kohtasi jäävuoren kelluvasta massasta voittajansa.

Full ahead, full profits.

No comments: