Wednesday, April 30, 2014

Valtiovallalle Wappuna ajatus


PTHK.n tilalle tehtiin mahtava Haltik-virasto Rovaniemelle hoitelemaan mm. poliisien ATK-juttuja. Virastoon tarttui aika pian ähkytauti: duunarien ohjaamiseen ja valvontaan paisui erilaisia henkilövirkoja niin että virastossa on nyt reilut 400 henkeä. (Poliisin juttuja riitti alkuaikoina hoitelemaan koko maassa satakunta aktiivista henkilöä.) Alueille lisättiin johtajavirkoja jopa niin että joka viidennellä oli oma lähiesimies huohottamassa epäystävällisiä henkäilyjä B-luokan duunarien niskoihin? :-( Toki joukossa oli jokunen asiallinenkin, se tunnustettakoon.


Valtiovalta pohjattomassa rahapulassaan päätti karsia Haltikista vuonna 2014 60 työläistä pois. YT alkaa olla loppusuoralla ja poistettavien listoja alkaa tihkua näkyville.

Pääsääntö näyttää olevan että eläkeputkeen sopeutuvat saavat lähteä. On myös tihkunut viestejä että eritoten sellaiset joiden työpanoksesta ei ole firmalle niin suurta hyötyä saavat tietenkin jättää kulkulupaläpyskänsä jälkeenjääville...

Firmathan tekevät mitä haluavat. Suurta hyötyä - termin synonyymi firman johtokerrosten mielestä ovat tietenkin hankalat ihmiset, jotka joskus uskaltavat vaikka jotain kyselläkin?


...

Suomessa valtakunnallisesti Ek.n komennuksessa oleva KOK-hallitus tuntuu jo päättäneen että eläkeikää nostetaan pikaisesti. Eläkkeitä he jo pikapikaa leikkasivatkin.

Mitä putkeen tungetut piruparat ajattelevat että tänään työttömyysputki olisi vanhuuden heikkona turva, mutta jatkossa eläkeikä karkaa käsistä?

Koskeeko tuleva eläke-ikien nosto kuitenkaan sitä päätöstä ennen putkeen lähteviä ikäluokkia. Ilmeisesti ei?

Mutta joku iso periaate ainakin minun ajatusmaailmaani tässä häiritsee.


Ensiksi että vähänkään pitenpään työelämässä olleiden työhistoriaansa kerryttäneitä ammattitaitoisten työosaaminen ei ole enää minkään arvoista vaan päinvastoin.

Terveyshuoltoihin haetaan kiivaasti supistuksia. Vanheneva työpurukkamme tarvitsisi tippa-iitojen jakamia aspiriineja ja huolenpitoa. Mutta sehän ei ole tuottavaa EKlle eikä Kokoomuusjohteiselle hallituksellemme?


Tilanpuutteen vuoksi niputan vastapuolen osittain väärin kokonaan EK.n ja Kokoomuksen niskoille, mutta ei tulkintani kovin kaukanakaan liene? Etenkään näin vappuaamuna perinnelauluja kuunnellen.


Miten työt jatkossa? Valtiollahan on ollut hinkuna kiikuttaa töitä yksityisille firmoille. Siinä kohtaa ei kustannukset ole paljoa vaikuttaneet vaan yksityisfirmat ovat kaapineet kolmin käsin palkkioita. (Yksityiskohdat lienevät nk. liikesalaisuuuden puolella?)

Mitä siis jatkossa. Sen jokainen kansalainen voi halutessaan havaita ympärilleen varoen pälyillen.Vapunaamun kukkapenkissä lupaavasti nousseet kasvit kärvistelevät tänä aamuna räntäsateen kurimuksessa.

Jotenkin tulee mieleen tämä valtiovallan nykyinen meno. Rahaa toki on mutta ei sitä anneta kuin jonnekin salaisiin paikkoihin. STX olisi kaivannut noin 100 miljoonaa. Lapsilisistä kiristettiin 120 miljoonaa mutta tukea ei riittänyt STX.lle sillä seurauksella että laivatilauksia menee Ranskaan ja Saksaan. Suomeen ei. Liike-elämällä menee silti lujaa, jakoivat viimeksi n. 10 miljardia osinkoja, joista 60 % suoraan ulkomaalaisille osakkaille. Suomi on jo valmiiksi työnnettu ulkomaalaisten lypsettäväksi.


Vappuna muistellaan menneitä kahinoita.

Jäivätkö ne aikoinaan kuitenkin vähän kesken?


Ukraina on huono esimerkki, siellä hallinto ilmeisesti oli kähmäissyt Ukrainalaisten rahat piilotileilleen. Miksi entinen työväen mahtimaa sitä edelleen kannustaa?

Kysymysmerkkejä riittää.

Vastaajiakin riittää, mutta kuka heitä uskomaan.


Vappuna 2014


Miettii Turussa Tikkis


Ps.

Koska minulla on tapana aika ajoin kirjoitella yleiseen mielialaani sopivia kolmirivejä niin nyt tänään yksi:

Vappuaamuna
räntäsateen yritys
pysyä vallassa

:-)No comments: