Thursday, October 31, 2013

Pekkarisen eläkeraportti 31_10_2013

Pekkarisen eläkeryhmä julkaisi raporttinsa. Tullaanko raportin ajatukset toteuttamaan sellaisinaan, vai kuoriiko joku taho itselleen sopivaksi ... Keskustelu on jo aikoja sitten alkanut, tuulista on.

Elinaikakerroin puree tulevaisuudessa niitä jotka nyt ylimielisinä nakkelevat niskojaan että ei koske heitä koska eläke ei vielä ole ajankohtaista. Jos sensuuntaiset yleiset mielipiteet kasvavat niin tottakai vastapuoli mielellään lopettaisi koko eläketurvajärjestelmämme johon kaikki porukalla olemme sijoitusvaroja keränneet. Jotkut tahot jo tihrustavat eläkekassojen miljardeja...

Kansakunnan elämää seuranneilta tahoilta on toisaalta kerrottu että toki elinikä on noussut, mutta että ei se aina tarkoita työkuntoisuutta. Suuri osa ihmisistä viettää loppuelämäänsä omaishoitajien vahtimina, kun eivät muista oikeastaan että keitä he ovat tai että onko kaurapuuro tarkoitettu olohuoneen kukille vai naapurin kissalle. Vai koirako se olikin... Elinikäkerroin ei ota huomioon kasvavaa vihannestarhaa maassamme?

Muistatteko luurankoja jotka hellästi kastelevat kuihtuneita kukkia...

Raportin sähköinen versio löytyy etk.fi verkkopalvelusta http://www.etk.fi/fi/service/julkaisut/440/julkaisut. Se on laajuudeltaan n. 270 sivua.

No comments: