Thursday, October 31, 2013

Verkkovakoilua ollaan helpottamassa Suomessa?

Verkkovakoilua ollan helpottamassa Suomen ministeriöissä?

Suomen istuva hallitus kiirehtii kaikkien valtion ICT toiminteiden kippaamista yhteen uuteen ICT- virastoon. Tämä työnimeltään TORI- hanke on julistanut nimikilpailun uuden viraston nimeksi.

Viraston toimintaa ollaan pakottamassa yksityisen yhtiön toimintamalliin. Perusteena ilmeisesti helpompi menettely henkilöstön puhaltamiseksi pihalle? Ja helpompaa ulkopuolisten hakkeroida tietoja? Vain yksi luukku, sen auettua kaikki on avointa?

Intialaisia konsulttinaan käyttävä yksi suuri suomalainen ICT yhtiö julisti jokin aika sitten että että he rupeavat keskitetysti hoitelemaan näitä kaikkia nykyisten ministeriöiden servereitä. (Motiivina tietenkin $$££€€?? Sitähän Suomen valtio tunnetusti jakaa ulos. Fantastisesti, keskelle ytimiä.)

Siis koko Suomen virastojen ICT-tiedot jatkossa saatavissa Intiastako? Eikö edes Espanja, kuten eräs valtion yhtiö jo tekee? Miten olisi suoraan Sanghaihin, Novosibirskiin. NSAhan lukee meitä jo suoraan muutenkin? Ja veljemme ruotsalaiset...

Jos joku Intiassa hakkeroi siellä olevaa serveriä niin oikeudenkäynti käytäneen Intiassa? Samoissa paikoissa missä intialaiset joskus tutkivat naisten joukkoraiskauksiako?

Onko NSA.lla sivutoimistot Intiassa, vai tarvitsevatko he sitä. Intian yhteistyösopimukset eivät liene julkisia? Ja Intian serverit ovat myös lähempänä näitä muita meitä hakkeroivia ystävällismielisiä muita suurvaltoja.

Ai niin se nimikilpailu; esitän TATA-Tori-Suomi Jippii Inc?

Pohtii Tikkis.

No comments: